Algemene Info Gran Canaria
en Patalavaca

Aankomst

De aanvlieghaven is Las Palmas en de gemiddelde vliegtijd vanuit Nederland is rond de 4 uur. Van het vliegveld kan men per taxi of openbaar vervoer naar het zuiden van het eiland reizen. De transfertijd is ongeveer 35 min. via de snelweg.

Vervoer

Het openbaar vervoer met de Guagua's (bussen) is zeer goed geregeld, goedkoop en omvat het hele eiland. Het gebruik van taxis is overal mogelijk en relatief goedkoop. Huurautos zijn in elke touristische plaats te boeken. In het algemeen zijn de wegen in zeer goede staat.

Extra info

Op de Canarische Eilanden is het een uur vroeger dan in Nederland. Banken sluiten om 14 uur en het gebruik van de pincard is mogelijk. De meeste winkels zijn tussen 13 en 16 uur gesloten, maar dan weer open tot 20 uur.

Gran Canaria

Gran Canaria maakt deel uit van de Canarische Eilanden en ligt 200 km ten westen van de kust van Afrika. Het nagenoeg cirkelvormige eiland heeft een doorsnee van 50 km. In het midden is het hoogste punt met 1949 m. De temperatuur lijkt het hele jaar door op een warme voorzomer. Zelden is het warmer dan 30oc of kouder dan 21oc. Er is meestal een lichte bries. De watertemperatuur daalt ook 's winters nauwelijks onder de 19oc. Er is terecht sprake van een "Miniatuurkontinent". In het noorden zijn vruchtbare groene valleien, in het zuiden droge streken en duinen. De westkust is ruig en steil en in het centrum overheersen grillige rotsformaties, doorsneden door diepe dalen. Het eiland is van vulkanische oorsprong.

Patalavaca

Patalavaca is een relatief klein resort. De vakantiecomplexen liggen vlak bij de zee en er is keuze uit nabij gelegen stranden met ruime mogelijkheden voor alle soorten watersport én er is een kleine jachthaven bij Playa de la Verga. Er waait meestal een lichte wind, de watertemperatuur schommelt tussen de 18 en 24 oC. Bij het strand liggen een aantal bars en goede restaurants evenals boutiques en souvenier shops. Er zijn ook verschillende supermarkten.

Bijzonderheden

Gemeten aan de rest van het eiland zijn in deze zuidelijke streek de meeste zonuren en de zee is meestal kalm. In Patalavaca zijn geen discotheken en vanaf 23 uur is het overal rustig. Kortbij in Puerto Rico zijn voldoende uitgaansmogelijkheden, in Arguineguin ook met betrekking op de lokale cultuur.